Αιγιαλείας 32 & Παραδείσου,
15125 Μαρούσι
Αθήνα
Tηλ: +30 210 6803000
Fax: +30 210 6803070
info@optimafactors.gr

Βρίσκεστε εδώ:
Αρχική σελίδα >
Ασφάλεια

Προστασία υπολογιστή

Για όποιον λόγο και αν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μερικές βασικές οδηγίες για να εξασφαλίσετε ότι ο υπολογιστής σας είναι προστατευμένος από τις τελευταίες απειλές. Όπως προστατεύετε το σπίτι σας με κλειδαριές και συναγερμούς, είναι απαραίτητο να προστατεύετε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ενημερωμένα antivirus προγράμματα, κάνοντας συχνό έλεγχο για ιούς, εγκαθιστώντας ένα προσωπικό firewall και εγκαθιστώντας τις τελευταίες ενημερώσεις ασφάλειας για τον web browser και το λειτουργικό σας σύστημα.

Τα απαραίτητα βήματα για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας είναι:

  • Χρησιμοποιήστε προγράμματα antivirus και φροντίστε να τα ενημερώνετε τακτικά. Αυτό θα σας προστατέψει ενάντια στους τελευταίους ιούς. Επίσης μην κατεβάζετε ποτέ προγράμματα από το Internet αν δεν είστε σίγουροι για την προέλευσή τους.

  • Εγκαταστήστε ένα προσωπικό firewall. Το firewall είναι ένα πρόγραμμα που σας βοηθάει να αποκρούσετε hackers, ιούς και worms που προσπαθούν να εισβάλουν στον υπολογιστή σας όταν χρησιμοποιείτε το Internet

  • Κατεβάστε τις πιό πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας για τον web browser και το λειτουργικό σας σύστημα.

  • Χρησιμοποιείστε τεχνολογία antispyware. Οι ιοί και τα spyware είναι δύο είδη software που χρησιμοποιείται από κακόβουλα άτομα ώστε να συλλέγουν πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το Internet. Γι αυτό χρειάζεστε τεχνολογία antispyware την οποία θα πρέπει να κρατάτε ενημερωμένη.

  • Κάνετε συχνά back up. Τα back up σας προστατεύουν από καταστροφές του σκληρού δίσκου, από τυχαία διαγραφή δεδομένων, κλοπή, φυσικές καταστροφές κλπ.


 

Προστασία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Phishing, ένα νέο είδος οικονομικού/ηλεκτρονικού εγκλήματος

Το Phishing αποτελεί ένα νέο είδος οικονομικού / ηλεκτρονικού εγκλήματος που συνίσταται στην ηλεκτρονική αποστολή παραπλανητικών e-mail και πλαστών ιστοσελίδων, τα οποία εμφανίζονται ότι προέρχονται από γνωστά και έμπιστα στο ευρύ κοινό τραπεζικά και άλλα εμπορικά σήματα. Σκοπός του Phishing είναι να παρασύρει τους αποδέκτες των ηλεκτρονικών μηνυμάτων στην αποκάλυψη προσωπικών και απόρρητων οικονομικών τους στοιχείων, όπως κωδικοί πρόσβασης (username, PIN), αριθμοί πιστωτικών καρτών κλπ.

Προκειμένου να προστατευτείτε από απάτες τύπου Phishing, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην δίνετε στοιχεία σε οποιοδήποτε e-mail που σας ζητά επειγόντως προσωπικές οικονομικές πληροφορίες, όπως usernames, PIN, αριθμούς πιστωτικών καρτών κλπ. Συνήθως τα παραπλανητικά e-mail δεν είναι προσωπικά, δηλαδή δεν αναφέρουν το ονοματεπώνυμό σας, δεδομένου ότι απευθύνονται μαζικά σε πολλούς παραλήπτες.

  • Να μην χρησιμοποιείτε links που οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες και σας αποστέλλονται με e-mail, στην περίπτωση που υποπτεύεστε ότι το μήνυμα δεν είναι αυθεντικό.

  • Πάντα να βεβαιώνεστε ότι χρησιμοποιείτε ασφαλείς σελίδες στο internet, όταν καταχωρείτε απόρρητες προσωπικές σας πληροφορίες. Ασφαλείς είναι οι σελίδες που η ηλεκτρονική τους διεύθυνση περιλαμβάνει https, αντί για http.

  • Να ελέγχετε τακτικά τις κινήσεις των λογαριασμών - καρτών που έχετε συνδέσει σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

  • Να φροντίζετε ώστε ο browser που χρησιμοποιείτε να είναι τελευταίας έκδοσης και να περιλαμβάνει patches ασφαλείας.

Ειδικότερα, αν χρησιμοποιείτε τον Microsoft Internet Explorer μπορείτε να κατεβάσετε από την home page ασφαλείας της Microsoft (http://www.microsoft.com/security) όλα τα τελευταία patches που αφορούν τον συγκεκριμένο browser.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφόρηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 0030 210 6803000 από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 09:00 έως 17:00 ζητώντας τον διαχειριστή του ιστότοπού μας κ. Ιωάννη Μαλλιαράκη.


κορυφή σελίδας